středa 22. dubna 2015

Saloos bio KOKOSOVÝ OLEJ

Dnes mám pro vás recenzi na kokosový olej od Saloos.
Z Martinčiné recenze už víte, že nám tato firma nabídla spolupráci a jelikož mám tuto značku ráda, nedalo se odmítnout. Každá jsme dostaly 2 produkty vlastní volby na zrecenzování.

Pojďme se tedy podívat na kokosový olej, který jsem si vybrala.


Popis:

Na tělo 100% čistý bio kokosový olej

Bio kokosový olej je pro své unikátní složení mimořádně vhodný pro každodenní péči o suchou a citlivou pokožku celého těla i obličeje – hydratuje ji, zvláčňuje a zabraňuje jejímu vysychání. V létě pleť regeneruje a hydratuje po opalování, v zimě ji chrání před mrazem. Hodí se i k péči o citlivou a jinak problematickou pokožku. Je přímo předurčen pro masáže, velmi dobře se roztírá a výborně vstřebává, jeho jemná exotická vůně umocní relaxační zážitek.
Formou zábalů dodává vlasům lesk a může napomoci k jejich zdravému vzhledu.
Vhodný je i jako balzám po holení či depilaci.
Náš kokosový olej je zpracován velmi šetrným způsobem - lisováním za studena a neobsahuje konzervační, syntetické, barvicí ani vonné látky. Není uměle ztužován, parfemovaný ani bělený a není testovaný na zvířatech.

Do kuchyně

Díky svému obsahu zdraví prospěšných mastných kyselin je olej lehce stravitelný, je ideální pro smažení a pečení, má velmi vysokou tepelnou stabilitu a nepřepaluje se.
Ocení ho vegetariáni i vyznavači ajurvédské kuchyně, pokrmům dodá jemný nádech exotiky. Výborný je pro výrobu dezertů, sladkého pečiva, domácí čokolády nebo jiných cukrovinek.


Kokosový olej jsem vyzkoušela jak na tělo, tak na vaření.

Má krásnou vůni, komu voní přírodní kokosová vůně, určitě bude nadšený. Je v pevném stavu, takže pro jeho použití je potřeba ho rozehřát.

Vyzkoušela jsem ho jako masku na vlasy. Umyla jsem si normálně vlasy šamponem a po smytí šamponu nanesla vrstvu kokosového oleje, vlasy zabalila do ručníku a asi po půl hodině pořádně vlasy umyla. Po uschnutí byly vlasy lesklé a vypadaly zdravě. Nedoporučuji ho však dávat do vlasů/konečků bez umytí. Jednou se mi to stalo a už opravdu nikdy více. Vlasy pak vypadají mastně a jsou zplihlé.

Dále jsem kokosový olej použila místo tělového mléka po holení nohou. Vstřebal se rychle a pokožka byla hydratovaná a nepálila. Navíc jemně kokosově voněla a já kokosovou vůni i různé příchutě kokosu miluju.

Nedoporučuji kokosový olej používat místo krému na obličej. Jelikož mám akné, pupínkům kokosový olej neprospěl, naopak mi přišla pleť o trochu horší než obvykle, proto jsem ho použila jen na tělo, kde mi vyhovoval.

Kokosový olej jsem ale i hodně využila v kuchyni. Smažila jsem na něm různé lívance, palačinky, ale i třeba vaječnou omeletu. Zkrátka vše, co jsem si chtěla na pánvičce udělat. Většinou jsem dala jednu kávovou lžičku kokosového oleje a stačilo, pokud jsem ho dala více, jídlo po něm mělo i maličko příchuť kokosu (ale opravdu nepatrně), avšak někomu by to mohlo vadit, kdo nemá kokos tolik v lásce. Dále jsem ho použila i na pečení např. sušenek, buchet a cheesecaků.

Myslím, že kokosový olej je skvělý pomocník a má všestranné využití. Sympatické je, že je bio panenský a za studena lisovaný.

Děkuji za poskytnutí tohoto produktu k zrecenzování.

7 komentářů:

  1. Kokosový olej je skvělý snad na všechno :D

    Zvu tě na soutěž :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/04/kokosova-soutez.html

    OdpovědětVymazat
  2. Pekný článok. Kokosový olej je milujem, dá sa použiť na všetko :)
    LifeAsIva
    ♥GIVEAWAY♥

    OdpovědětVymazat
  3. Milujem kokosový olej. Používam ho snáď úplne na všetko ♥

    Srdečne ťa pozývam na *GIVEAWAY*

    OdpovědětVymazat
  4. miluji tento kokosový olej od Saloosu <3 používám ho hlavně na vlasy, opravdu pomáhá :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já si ho fakt budu muset konečně pořídit! :D
    http://the-biggestfear.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Já tento olej mám taky a jsem s ním moc spokojená. Voní opravdu krásně přírodně a pravidelně ho teď používám místo tělového mléka po holení :) Miluju, když mám na druhý den nohy krásně jemné :))

    Life by Peggie

    OdpovědětVymazat
  7. asi správná volba produktu, hodí se úplně na vše a jeho účinky jsou opravdové :))

    OdpovědětVymazat

Za každý Váš komentář jsme moc rády! :)