úterý 17. března 2015

UNHEALTHY Food diary 1

Většina z vás asi ví, že jsem byla minulý týden na horách v Itálii. Užila jsem si to naprosto parádně. Itálii mám procestovanou docela dost (Řím, Benátky, Pisa, Florencie, Neapol, Svatá Kateřina, Livigno, Alta Badia atd.). Asi vás moc nepřekvapí, že to hlavní, co na Itálii zbožňuju, je jídlo. Proto si ho vždy užívám plnými doušky a na nějaké přemýšlení a výčitky vůbec nemám čas. Pojďme tedy rovnou na to. 


Něco na způsob sachru. Miluju čokoládu, takže nikoho nepřekvapilo, co jsem si vybrala. Bylo to výborné, vláčné a měkké. 



Toto si pokaždé z Itálie vozím (ne jen jeden kus haha). Je to italský chléb Panettone. Jak jste asi pochopili, je to sladký chléb. Je hrozně nadýchaný a sladký. Dělají asi milion příchutí. Italové to většinou jedí na Vánoce nebo Velikonoce. Já to můžu jíst POŘÁD.



Malé posilnění na svahu. Horká čokoláda s pořádnou pěnou a čokoládkou, kterou jsem z talířků sebrala všem, co byli poblíž. Jojo, všichni ze mě měli radost :D. I číšník si ze mě dělal srandu (mimochodem, byl fakt hezkej a do té restaurace jsme chodili jen kvůli němu).


Ramp-steak s hranolkama, grilovanou zeleninou a zapečenými brambory. Ne, tohle jsem sama fakt nesnědla. Všichni co chodili kolem našeho stolu se zastavovali. "Is that only for you??? :OOOOO" "Oh my God" - tohle jsme poslouchali asi 10 minut. 


Pravé italské gnocchi. Oproti tomu, co prodávají u nás, je to naprosto nesrovnatelné. Gnocchi byli jemné, měkké - až se rozpadaly. Omáčka byla lehká. Můžete si také všimnou aperolu - pila jsem to neustále. 


Menší odpolední svačinka. Tiramisu a káva. Kávu normálně nepiju - ale byla jsem hodně vyčerpaná, takže tohle, byla moje jediná záchrana.

Můžete se těšit ještě na jeden díl těchto dobrot. Omezujete se na dovolené nějak? Dejte mi vědět do komentářů :)

5 komentářů:

  1. Taky teď odjíždím do Alp, sice do Rakouska, ale obdařovat se budu obdobně! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkně děkuji, jsem před večeří a tohle je utrpení :D Italskou kuchyni naprosto zbožňuji, hlavně tedy těstoviny a gnocchi se vším možným:)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to moc hezky :) Ten první dort a to kafíčko ♥

    http://assecondmoments.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Mňamky. Samé super veci :D prečo všetko také skvelé je nezdravé? ale veď raz za čas nezaškodí :-) http://christiesfood.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  5. Wow, záááávidím :-) Ten italský chleba jsem tam vyzkoušela a je fakt úžasný. Já jsem si tam zamilovala tu jejich pravou italskou zmrzlinu, nejvíc mi chutnala mátová a ta byla boží :D

    www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Za každý Váš komentář jsme moc rády! :)