pátek 6. března 2015

MYPROTEIN kešu a mandlové máslo

Ahoj všichni!
Možná víte, že jsem na Vánoce dostala od bráchy 2 oříšková másla od značky Myprotein. Oříšková másla mám moc ráda, takže jsem z tohoto dárku jásala. A jásala jsem ještě víc, když jsem zjistila, že je to kešu máslo a mandlové máslo, protože do té doby jsem měla jen arašídové a zajímalo mě, jak chutnají i jiná másla.
Říkala jsem si, že přece kilová másla nějakou dobu vydrží, ale spletla jsem se. Zmizela rychlostí blesku. :D Podělím se s vámi o mé dojmy z nich.
Kešu máslo - smooth
Jako první jsem otevřela kešu máslo. Na povrchu byla vrstva oleje, takže jsem musela řádně promíchat. Když jsem ho ochutnala, tak první pocity byly "hm, sice to chutná jako kešu, ale nic moc". Prvně to byl nezvyk, protože předtím jsem byla zvyklá pouze na ta arašídová. Když jsem si na neznámou chuť zvykla, začalo mi chutnat. Na žitném chlebu s banánem ještě větší mňamka. Konzistence je krásně jemná, nádherně se roztírá. Jde poznat, že to je bez přidané soli, cukru atd., protože nemám potřebu se toho přejídat, jako u jiných arašídových másel, které jsou dochucené. Když si dám samotnou lžičku, tak poznám, že se jedná o kešu, ale na chlebu to nepoznám, když se na to nesoustředím.
Mandlové máslo - smooth
Ovšem mandlové máslo chutná jinak. Po otevření zase velká vrstva oleje, takže to chce při každém otevření promíchat. Je také jemné a dobře se roztírá, ale podle mě má výraznější chuť i přesto, že je 100%. Na chlebu mi přijde, že obě másla chutnají skoro stejně, ale když si je naberu samostatně lžičkou, tak poznám o jaké jde. Mandlové mi chutná i samostatně, zatímco to kešu mi chutná spíše v kaši, na žitném chlebu, lívancích atd.


Podle mě jsou tato másla skvělá, složením i chutí mi vyhovují. Jejich složení si můžete přečíst zde - MANDLOVÉ  a KEŠU. Jediné, co může odrazovat, je jejich cena. A jestli jste milovníci ořechových másel jako já, tak vám to kilo vystačí tak na měsíc. A taky už nebudete mít chuť na arašídové - alespoň tak to mám já, i když se k němu asi zase vrátím, pokud si znovu nekoupím jedno z těchto od Myprotein. :)

Zkoušeli jste tato másla? Chutnají vám? 

4 komentáře:

  1. Mě obecně másla nijak nelákají..
    Mám radši sýry..:) takže i tato másla nejsou to, po čem bych prahla.

    letsspeakwithchrisdoke.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem kešu milovník, vede u mě na plné čáře! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Takže super užitý měsíc, řekla bych! :) a kešu máslo chci zkusit :3
    http://the-biggestfear.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tohle bych si hodně přála:( Miluju máslíčka, ale zase, cenově si je moc dovolit nemůžu, tak tak 1-2x do roka:3:P

    OdpovědětVymazat

Za každý Váš komentář jsme moc rády! :)