sobota 14. února 2015

Štrůdl z celozrnné mouky

Doma máme velké zásoby jablek, takže jsem se rozhodla je nějak využít :) Jelikož mám moc ráda štrůdl, udělala jsem si ho trošku zdravěji. Postup je jako vždy jednoduchý.

Co budeme potřebovat? 

na 2 "nohavice"


  • 250 g celozrnné mouky 
  • 50 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 150 - 200 g bílého jogurtu 
  • jablka, skořici a třtinový cukr
  • 20 g másla 



Smícháme mouku, vejce, jogurt a máslo a vytvoříme těsto. Dáme ho na chvíli do ledničky a mezitím si oloupeme jablka a nakrájíme je na kostičky (nebo nastrouháme). Mnohem radši mám, když jsou jablka na kostičky. Vyválíme těsto (nezapomeňte si plochu trošku podsypat moukou, aby se těsto nelepilo) a přidáme jablka se skořicí, popřípadě s třtinovým cukrem. Těsto zamotáme a dáme péct na cca 20 minut při 200 stupních. 


Myslím si, že je to jednoduché a celkem i rychlé :) Hlavně to chutná výborně. Těsto je trošku hutnější než normální, ale to mi vůbec nevadí. Není to určitě vhodné každý den, ale myslím si, že jednou za čas to nikomu neuškodí:) 
Chutná vám štrůdl? Zkoušeli jste už nějaký celozrnný? Dejte mi vědět, jak se vám povedl. 

8 komentářů:

  1. Ten vypadá skvěle! :3 asi si ho udělám..:)

    OdpovědětVymazat
  2. vypadá báječně :* Taky mám radši jablíčka nahrubo v závinu - ještě mi by mi tam chyběly ořechy- což je pouze o chuti dotyčného :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá výborně :) děkuji za tip.

    OdpovědětVymazat
  4. Zaujimavý recept a tak jednoduchý! :) Určite ho niekedy vyskúšam, poslednú dobu rada pečiem a mám aj kopu času takže Ďakujem za tip! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já štrůdl miluju ovšem bez celozrnné mouky. Ta mi prostě nechutná.

    Life by Peggy

    OdpovědětVymazat
  6. Ke článku u mě:
    tak já si svačiny chystám den předem :) ráno bych nic nestíhala :D ovoce je super! jen mě by to asi nestačilo, no..:D

    OdpovědětVymazat
  7. Tyhle štrůdly mám nejraději a ještě více slané :-)

    OdpovědětVymazat

Za každý Váš komentář jsme moc rády! :)