sobota 28. února 2015

Jsem OTROKEM JÍDLA?

V posledních dnech jsem docela dost přemýšlela o tom, co se za poslední dobu změnilo. Jsou to 3 měsíce od toho, co jsem se rozhodla se sebou udělat něco pořádnýho. Začala jsem pravidelně sportovat a jíst zdravě.

Popravdě, docela se stydím při psaní tohoto článku, protože moc dobře vím, že to bude číst plno lidí z mého okolí. Ale co už, bavte se:)

Ze svého jídelníčku jsem vyřadila všechny sladkosti, bílou mouku, smažená jídla a podobné "hnusy". Nejdřív to šlo všechno skvěle. Vypadalo to, že mi nic nechybí. Cítila jsem se dobře. Neměla jsem žádnou potřebu jíst již zmíněné "hnusy". Ale postupně jsem začala ubírat a ubírat. Rozhodně jsem nebyla podvyživená ani nic podobného, ale moje tělo jednoduše strádalo. A to se projevilo nejenom tím, že jsem se jednoho dne neskutečně přežrala, ale taky tím, že jsem byla neustále ve stresu, vcelku protivná a nervozní. Po těle jsem měla drobné modřinky a přišla jsem o to, o co by žádná žena přijít neměla. Rozhodla jsem se proto zmírnit, přidat na stravě a sportovat v tu dobu, kdy prostě budu mít chuť.

Nemyslím si, že jsem jediná s touto zkušeností. Dnešní tlak na mladé holky je opravdu velký. Nemyslím tím jen všude zmiňované modelky a televizní reklamy, ale hlavně sociální sítě. Jak facebook, tak hlavně instagram. Všude krásné hubené šťastné holky, fotky vymakaných těl, fitka, zdravé a krásné jídlo. To všechno nás obklopuje. Řešením určitě není přestat jíst.

Nesnáším, fakt hrozně moc nesnáším, když má někdo připomínky na moje jídlo. Řeči typu - co ZASE jíš, ježiši fuj co to máš, panebože nebuď trapná a pojď na oběd, to je ta tvoje healthy strava?, pozor, Marťa nemůže, ona jí teď healthy. Ale i opačné - neříkalas, že jíš zdravě? proč si dáváš tu čokoládu, to není moc zdravý; no já nevím, ale celozrnný pečivo je hrozně kalorický; ta sója vůbec není dobrá na hormony; abys náhodou nepřibrala, když si dáš pár brambůrek atd atd atd.



OPRAVDU NENÁVIDÍM VĚTU - ABYSTE NÁHODOU PO XYZ NEPŘIBRALY! (většinou tyto řeči jsou i na Terku). Co je sakra komu do toho, po čem já přiberu nebo ne. Proč bych si nemohla čas od času dát to, na co prostě mám chuť? Nikdo a nic není stoprocentní. Ani já ne. Nechci být naštvaná z toho, že jsem si dala tu tučnou čokoládu nebo cokoliv jiného. Mám na to chuť a prostě si to dám. A vůbec to neznamená, že nežiju zdravě.

Už jsem přišla na to, že je zbytečné cokoliv komukoliv vysvětlovat. Proto to nedělám a takové věty jdou jedním uchem dovnitř a druhým ven. Nic jiného nepomůže. Nejlepší je najít si někoho, kdo s vámi bude soucítit a bude na tom stejně. Proto děkuju Terce, že mě v těchto chvílich tak trošku drží na uzdě. Jinak by to nejspíš nedopadlo dobře.

Pokud se v tomto článku někdo z vás vidí, nepřekračujte to tak, jak jsem to dělala já. Aby už pak nebylo pozdě..Mějte se rády takové, jaké jste.
Pokud chcete mě nebo Terku kontaktovat je tu k dispozici náš blogový email - gethealthywithusblog@gmail.com. 



10 komentářů:

  1. Pěkný článek, taky jsem si tímto prošla na podzim minulého roku. Zkrátka to přestaňme řešit, jíst clean se nedá 100% dlouhodobě ;) A víš co? Pořád jsme na tom lépe. Všechny. Protože zatímco ostatní se těmi "hnusy" jak ty říkáš cpe většinu času. A my si dáme jednou za čas, když je chuť... Ostatní by se měli nad sebou zamyslet a rýpat sami do sebe, a ne do těch, co se snaží se sebou alespoň něco dělat... :)

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, přesně jako by si mi mluvila z duše!
    A navíc nesnáší, když mi někdo řekne: běž pro to a pro to, když chceš tak strašně hubnout. Zabíjela bych! A ty se drž.:)

    http://letsspeakwithchrisdoke.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. úžasný článek! naprosto souhlasím!

    OdpovědětVymazat
  4. Super článek, kterým si vystihla život mnoha mladých holek. Mám pocit, že si něčím takovým o čem píšeš ve třetím odstavci procházím, ale já nevím.. Prostě chci být skinny.. Ten nátlak je opravdu velký, ještě když kolem tebe jsou samé skinny holky. Cítím se fakt moc tlustá. A s tím jídlem mi to dělají taky. Nejdříve mě jejich kecy štvaly, ale teď je vypouštím.

    Life by Peggy

    OdpovědětVymazat
  5. máš úplnú pravdu :) ja som momentálne začala cvičiť pred pár dňami, a hovorím si že keď už cvičím tak nebudem jesť tie hlúposti sladkosti a tak, ale včera som proste mala chuť niečo si dať, tak som si dala trošku čokolády, veď čo je na tom? Nechcem predsa byť vychrtlá anorektička ako som to robila pred pár mesiacmi že sojm cvičila a nič nejedla a vyzerala som ako palička haha :D

    OdpovědětVymazat
  6. to je Marto dobře, že jsi na jídle přidala :) uvidíš, že ti to jen prospěje ;) a na lidi okolo sebe se vykašli. Pokud se někdo nezmůže na nic lepšího, než do lidí jen rejpat, tak je mi ho líto.

    OdpovědětVymazat
  7. Taky tak někdy uvažuji :). Nesmíme dovolit, aby nás jídlo ovládalo, to mi ovládáme jídlo! :D

    OdpovědětVymazat
  8. Komentář u mě: No..:D od mého každodenního jídelníčku se to příliš nelišilo, takže no stres!:D

    OdpovědětVymazat
  9. Přesně tohle jsem zažívala minulý rok. Pořád nějaké kecy na to, jak, kdy a co jím. Prostě mě to neuvěřitelně sr...štvalo :D A letos? To je zase druhá stránka věci - najednou jsou všichni hrozně fitness a všechno vědí, všechno znají. A jak píšeš - když si dám něco, co není zdravé, tak jsou zase hned připomínky, proč to jako jím, když je to takový hnus. Zkrátka bych si přála, aby si lidi hleděli každý svého :)
    Jinak je super, že sis uvědomila, že nemůžeš okrádat své tělo o živiny! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Moc hezký a inspirativní článek! :) Mám ted také problém s tím, že ,,něco" nedostavilo... a urcite to souvisí s tímhle. jím normálně- zdravě a cvičím. Prosím, co tobě pomohlo, neboť já už jsem zoufalá... Děkuji za odpověd!

    OdpovědětVymazat

Za každý Váš komentář jsme moc rády! :)