úterý 3. února 2015

Jak se (rychleji) zbavit oparu?

Určitě nejsem sama, co trpí opary. Naštěstí ne moc často, ale když už se opar objeví řeším to, jak se ho co nejrychleji zbavit. Není to nic příjemného, takže si myslím, že to řeší hodně lidí. Mám několik osvědčených tipů, které bych vám ráda poradila :)

Pokud opary míváte častěji, tak už den dopředu určitě poznáte, že už je to zase tady. V této chvíli na nic nečekám, jdu okamžitě pro led a leduju tak dlouho, dokud mi nemrzne celá pusa a obě dvě ruce. Nejlepší je to večer u počítače - nikdo vás neruší a nevidí :D
Předtím než jdu spát si na vatový tampon nakapu trošku octa a potřu tím místo oparu. Ráno se probudím a opar nikde :)

Co když to ale nestihnu podchytit? 



zdroj: www.compeed.cz
Tyto náplasti používám a jsem s nimi spokojená :)
Když to tak brzo nepodchytím, zkracuji alespoň dobu. Zkoušela jsem plno mastiček a gelů z lékárny, ale nic (až na náplasti) mi nepomohlo, takže spoléhám na přírodní léčidla. Přes den - pokud nejsem doma - mám na oparu náplast, aby se okolí nemuselo dívat na tu nechutnou věc a aby se především nerozšířil dále. Když přijdu domů, potřu opar medem a poté pastou. Puchýřky se vysuší a vytvoří se strup, který je za 2-3 dny pryč :)

Na internetu jsem v různých článcích viděla, že lidé jsou docela extrémní - rozedírají si opar solí apod. To bych určitě nezkoušela. Nejen že to příšerně bolí, ale může vám poté zůstat jizva nebo červený flíček už napořád.

Trpíte na opary? Používáte náplasti? Máte nějaké jiné osvědčené triky? Budu moc ráda, když mi dáte vědět do komentářů :)

8 komentářů:

  1. Ja opary veľmi nemávam. Skoro vôbec. Takže nemám ani žiadne triky alebo rady ako sa ich zbaviť. No keď by sa niečo objavilo, určite použijem Compeed. Už som o nich počula a aj kamarátky hovorili, že sú tieto náplasti dobré :).
    Stronger2gether

    OdpovědětVymazat
  2. Mne sa osvedcil Zovirax. Kazdopadne opary su velmi neprijemne.
    //kaviareň//

    OdpovědětVymazat
  3. Na opary jsem trpěla ve velkém, ale naštěstí se to trochu uklidnilo. Náplast vůbec neznám, ale slyšela jsem rady jako třeba namazat pastou na zuby. Jenže tu potom musíš sloupat a akorát si to poraníš. Pak jsem slyšela mast z ucha a to jsem tedy fakt nezkoušela :D

    OdpovědětVymazat
  4. velmi pěkný článek, séra má zrovna opar :D :)

    PS: U mě na blogu právě probíhá GIVEAWAY!:)

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem měla opar jednou v životě a pomohly mi již zmíněné náplasti a taky jsem si na něj dala zubní pastu :-) Jinak moc užitečný článek až se zase objeví jistě využiju rady :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem opar už dlouho neměla, nechtělo se mi to ani psát, protože se bojím, že se v nejbližší době objeví :( :D náplasti na opary jsem ještě nezkoušela, vždy jsem na ně používala jen mastičku :)


    Life by Peggy

    OdpovědětVymazat
  7. Já mívám opar každou chvíli. Většinou to řeším mastičkama. Teď se mi také osvědčilo zbystřit už při prvním svědění.
    http://www.videolekarna.cz/index.php?page=clanek-rada&id=3

    OdpovědětVymazat
  8. POZOR, PROSÍM, jsem tak rád, že jsem vyjádřil svou hlubokou vděčnost muži, který se tak zajímá o spokojenost ostatních lidí. Trpěl jsem (HERPES SIMPLEX VIRUS) více než 2 roky, strávil jsem tisíce dolarů při nákupu drahých léků a návštěvu několika nemocnic v různých zemích, byl jsem ve skutečnosti sám sebe bolestí "dokud" jedno nádherné ráno, četl jsem o Dr.Suble na internetu o tom, jak pomáhal a vyléčil tolik lidí, kteří trpí HERPES 1 $ 2, HPV, RAKOVINA, HIV / AIDS, ALZHEIMER, FIBROID, ROZŠÍŘENÝ PROSTÁT, HEMORRODICKÝ PILA a HEART DISEASE ETC. Tak jsem ho kontaktoval prostřednictvím tohoto e-mailu: ( dr.sublatradictionhome@gmail.com ) a já jsem s ním sdílel své problémy, dal mi léčebný postup a následoval jsem je. O dva týdny později mi řekl, abych šel na lékařský test, protože výsledek byl negativní, teď jsem (HERPES SIMPLEX VIRUS) zdarma. Jen bych chtěl využít této platformy, abych poděkoval Dr.Sublovi za to, že mě vyléčil z tohoto smrtícího viru a také za vystavení jeho bylinné léčby světu, prosím, můžete také kontaktovat ho na
    ( dr.sublatradictionhome@gmail.com ) Nebo Via WhatsApp +2349034287285 pro řešení vašich zdravotních problémů.

    OdpovědětVymazat

Za každý Váš komentář jsme moc rády! :)