Co budeme potřebovat?
- 500 g mouky (míchám celozrnnou pšeničnou - největší podíl, pak i žitnou a špaldovou)
- malý sáček sušeného droždí (nebo 3/4 normálního)
- 310 ml mléka
- 2 lžičky soli
- lžička cukru
- mix semínek (slunečnicová, dýňová apod.)
A jak budeme postupovat??
Nejdříve zaděláme kvásek a necháme ho na teplém místě. Poté smícháme zbylé ingredience a pořádně je promícháme. Nakonec přidáme i kvásek a necháme hodinu kynout. Po vykynutí těsto opět pořádně prohněteme a rozdělíme na stejné dílky (cca 10-15 dílků). Každý dílek ještě zvlášť prohněteme a uděláme z něj požadovaný tvar. Dáme na plech a necháme další dvě hodiny kynout (čím déle tím lépe - housky jsou pak mnohem vláčnější a chutnější). Poté potřeme vajíčkem a ještě dozdobíme semínky. Dáme péct na cca 25 minut - na 180 °C. Prvních 5 minut pečeme na nejvyšší výkon.
Nějak takto by měl vypadat výsledek. Fotka bohužel není moje (http://www.ceskahospodynka.cz/image/2celozh.jpg), protože Marťa chytrák zapomněla fotit a dřív než si vzpomněla, housky byly fuč :)
Doufám, že u vás sklidí stejný úspěch. Pokud budete tento recept zkoušet, dejte vědět jak se povedl :)
NÁŠ ASK
Od nového roka som sa rozhodla obmedziť pečivo. Bohužiaľ, budem to musieť porušiť lebo tieto buchtičky vyzerajú fakt úžasne. Tieto sú navyše celozrnné, čo je veľké plus! Inak, chcela by som vás pozvať na GIVEAWAY, ktorá prebieha na mojom blogu. Bežte sa zapojiť :)).
OdpovědětVymazatStronger2getherGiveaway
já se jednou pokoušela o domácí pečivo a dopadlo to hrozně :D jsou opravdu tak chutné? :)
OdpovědětVymazatJsou super :) Nadýchané a měkké :)
VymazatVčera jsme dělali s taťkou, jen se sýrem a asi podle jiného receptu:D
OdpovědětVymazatdifdirections.blogspot.com
jednou jsem podobné bulky zkoušela, akorát se sýrem, a byly celkem dobré,
OdpovědětVymazattak určitě brzy zkusím i tyto celozrnné :)
Dělám podle úplně jiného receptu, ale domácí pečivo je zkrátka nejlepší :3 :)
OdpovědětVymazathttp://myway-tofitness.blogspot.cz/
Vyzerajú skvele, hneď zajtra ich vyskúšam. :-)
OdpovědětVymazatThe city of fashion
Dostala jsem na ně takovou chuť:-)
OdpovědětVymazatJá miluju domácí celozrnné pečivo, má takovou zvláštní super chuť! :-)
OdpovědětVymazatTy se ti teda povedly. Taky si peču domácí pečivo .. kupované mi nechutná a navíc je v něm spousta látek, které tam být vůbec nemusí a bílou mouku taky vůbec nejím. Domácí je prostě domácí :-)
OdpovědětVymazatwww.cookingwithsusa.blogspot.cz
Já je delám z celozrnné žitné mouky a úplně super! Dobrý recept :-) Skills of Art
OdpovědětVymazatDobrý den, jen se chci ujistit, jestli je poměr ingrediencí v receptu správně?......těsto bylo po přidání kvásku a po hnětení tvrdé, téměř nevykynulo, to samé, když bulky trávily dvě hodiny na plechu.....čekám tedy, ještě než vychladnou, ale vypadá to, že bych tím spíš někoho mohla zabít, než to sníst....:-/
OdpovědětVymazatPOZOR, PROSÍM, jsem tak rád, že jsem vyjádřil svou hlubokou vděčnost muži, který se tak zajímá o spokojenost ostatních lidí. Trpěl jsem (HERPES SIMPLEX VIRUS) více než 2 roky, strávil jsem tisíce dolarů při nákupu drahých léků a návštěvu několika nemocnic v různých zemích, byl jsem ve skutečnosti sám sebe bolestí "dokud" jedno nádherné ráno, četl jsem o Dr.Suble na internetu o tom, jak pomáhal a vyléčil tolik lidí, kteří trpí HERPES 1 $ 2, HPV, RAKOVINA, HIV / AIDS, ALZHEIMER, FIBROID, ROZŠÍŘENÝ PROSTÁT, HEMORRODICKÝ PILA a HEART DISEASE ETC. Tak jsem ho kontaktoval prostřednictvím tohoto e-mailu: ( dr.sublatradictionhome@gmail.com ) a já jsem s ním sdílel své problémy, dal mi léčebný postup a následoval jsem je. O dva týdny později mi řekl, abych šel na lékařský test, protože výsledek byl negativní, teď jsem (HERPES SIMPLEX VIRUS) zdarma. Jen bych chtěl využít této platformy, abych poděkoval Dr.Sublovi za to, že mě vyléčil z tohoto smrtícího viru a také za vystavení jeho bylinné léčby světu, prosím, můžete také kontaktovat ho na
OdpovědětVymazat( dr.sublatradictionhome@gmail.com ) Nebo Via WhatsApp +2349034287285 pro řešení vašich zdravotních problémů.