úterý 17. února 2015

3 měsíce ve fotkách - FOOD DIARY #3

Máme tu další FOOD DIARY. Tentokrát se budeme zaměřovat na obědy a večeře :) Mám toho tu zase celkem dost, tak se na to rovnou vrhneme.



Jsem milovník těstovin, takže se jich jen tak nevzdám. Nahradila jsem je celozrnnými. První jsou s tuňákem, avokádem a rajčaty. Avokádo jsem polila citronovou šťávou, opepřila a osolila. Takové rychlovky miluju a pochutnám si na nich mnohem víc, než na dlouho připravovaných pokrmech (ne že bych to dělala nějak často:D)
Druhé jste už mohli vidět. Dělám si je docela často, protože mrkev mám fakt ráda.


Rychlo-večeře. Polystyreny v poslední době už moc nejím - místo toho mám knäckebroty. Velmi často večeřím vajíčka a nikdy u mě nechybí velká dávka zeleniny :)


"Zdravé" bramboráky. Jsou dělané v troubě. Pokud vás popadne chuť na ty pravé tučné bramboráky, zkuste tohle:) Recept je na blogu. 


A teď to, co jím nejvíce. Anoooo, je to kuskus. Příprava je rychlá (jak jste si mohli všimnout, to je u mě hlavní). Dá se k němu přimíchat cokoliv - tuňák, cottage, zelenina, sýr, maso, šunka.....Prostě vše :) 


Domácí pizza. Určitě to znáte. Recept je na blogu. V posledních dnech jsem zkoušela ještě brokolicovou pizzu - brokolicové těsto a byla také super, takže se těšte na další recept.





Rizota. To první normální - rýže basmati, kuřecí maso, zelenina. Druhé je jáhlovo-čočkové rizoto s vajíčkem. 


Opět těstoviny:)) Zase celozrnné (bio vřetena - Kaufland). 


Králičí maso, brambory a špenát. Špenát jím taky docela dost. Přidávám ho i do vaječných omelet:)






Tady si můžete všimnou, že jsem celkem dost zařadila do jídelníčku ryby. Mám je 3x-4x týdně. Nejčastěji s fazolovými lusky. 


Dokonalé tvarohové knedlíky podle receptu od Peti. Byly fakt super!! V nejbližší době si je udělám zase:)




A tady mé dvě lááááááááááskyyyyyyyy. 1. - Tagliatelle s krevetami a sušenými rajčátky. 2. Domácí sushi. Určitě víte, že MILUJU mořské plody, ryby a všechno spojené s mořem. Krevety jsou a budou moje celoživotní láska - mohla bych se jich třeba ujíst. Sushi je na tom dost podobně (mám ho nejméně jednou týdně!!) 

Jíte podobně? Chutnají vám ryby a mořské plody? Co říkáte na sushi? Dejte mi určitě vědět do komentářů :)



7 komentářů:

  1. K rybám se bohužel nedostanu zase tak často.:/ Sushi jsem ještě nezkoušela, ale už dlouho se na ně chystám.!

    http://www.letsspeakwithchrisdoke.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Ryby miluju a těstoviny jsou taky bomba věc.
    V sobotu jsem poprvé ochutnala sushi, těšila se na to jako dítě na Ježíška, ale nehorázně mě to zklamalo. Syrová ryba nic pro mě :D

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný! Fascinuje mě, jak nádherně všechna jídla na tom talíři vypadají. Dostala jsem chuť na špenát a na fazolové lusky a kuskus. No asi musím jít nakupovat. Knäckebrotům dávám přednost v posledním půl roce, nejraději mám Racio žitné s vlákninou :).

    OdpovědětVymazat
  4. Super jídla! :) nejvíce mě zaujala kombinace jáhel a čočky! to si v nejbližší době určitě udělám! a děkuju za zmínku ve článku :) Jsem ráda, že chutnaly!

    OdpovědětVymazat
  5. Uf, ještě, že u článku snídám :D Jinak by mě asi kleplo! Nejvíce mě dostala ta poslední dvě jídla-italskou kuchyni a sushi miluju :)

    OdpovědětVymazat
  6. kromě sushi máme na jídlo úplně stejný vkus .. těstoviny, zelené fazolky .. a zrovna čekám na oběd, takže mám z toho ještě větší hlad :D

    OdpovědětVymazat
  7. Mňam :) Skvělé fotky!

    http://lehoneyworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Za každý Váš komentář jsme moc rády! :)