sobota 7. února 2015

3 měsíce ve fotkách - FOOD DIARY #1

Jsou to asi 3 měsíce, co se snažím jíst zdravěji, pravidelně a hlavně sportovat. Chtěla bych vám ukázat, co všechno dobrého jsem si za tu dobu připravila a oblíbila. Článek bude hlavně z fotek, pokud by vás něco zaujalo a chtěli byste si to připravit, ale nevíte jak, určitě se nebojte zeptat :) 
Můžeme jít rovnou na to. Začneme snídaněmi! 

Moje typická snídaně - sojové mléko, sušený banán, kokos/ořechy a dobrá vláknina!!! 



Tady je banán čerstvý a místo sojového mléka bílý jogurt. Dřív jsem bílý jogurt neměla vůbec ráda, ale teď pomalu vyšoupává sojové mléko.
Stále častěji používám arašídové máslo. Cpu ho všude, kam to jde. 




Takovéto snídaně si dopřeji hlavně o víkendu. Ovesné lívance s banánem a bílým jogurtem. Recept můžete najít na blogu (i další druhy lívanců). Mohla bych se jich ujíst! Zatím nejlepší co jsem měla, byly s banánovo-arašídovou zmrzlinou. Mňammňam. 


Müsli od Nestlé s bílým jogurtem a čerstvým jablkem. 


Vločky, bílý jogurt a ananas. Opravdu bych nikdy nevěřila, že sním bílý jogurt a vločky bez žádného dalšího dochucování. 



Tady je bílý jogurt jen s čerstvým ovocem (bez müsli, dobré vlákniny atd). Většinou přidám ještě arašídové máslo a ořechy. Bílý jogurt mám hrozně moc ráda a nikdy nechybí v naší lednici:) Kupuji od značky Pilos.
Ovesné kaše. Někdy míchám ovesné vločky s jáhlovými, abych kaši trošku ozvláštnila. Kaše si ale nedávám moc často (asi 1 týdně). 

Ovesné muffiny s ananasem s kokosem. Můžete si všimnout, že vločky používám opravdu často.

Celozrnný chléb s arašídovým máslem, vysokoprocentní šunkou a pomeranč :) 

Jedna z mála čistě slaných snídaní. Když už mám snídani na slano, nesmí chybět vajíčka a "polystyreny". 

To by ze snídaní bylo asi vše. Chtěla bych ještě říct, že jsem si snídaně opravdu oblíbila (můžete vidět podle fotek:D). Dřív jsem nesnídala, protože se mi tím ráno nechtělo plýtvat čas a radši jsem si přispala. Teď kvůli snídaním vstávám dřív (abych vše stihla připravit a užívat si to, jak jím). Možná jsem trošku nahlavu, ale fakt mě to baví :D Přijde mi, že bez snídaně prostě nemůže být dobrý den. Snídaně mi dodá energii na skoro celé dopoledne. Celkově se mi díky snídaním změnil celý den. Vstávám dřív, ráno nikam nemusím spěchat. V klidu se najím a nachystám. Mám dostatek času na vše. Dokonce vstávám brzo i o víkendu. Vidím na tom jen pozitiva :). Jím většinou sladké snídaně, ale čas od času mám chuť i na slanou verzi. 

Změnili jste VAŠE stravovací návyky? Snídáte? Jaké jsou vaše nejoblíbenější jídla ke snídani? 

Budu ráda, když mi odpovíte v komentářích :)

8 komentářů:

  1. Krásné snídaně :) úplně bych si tě vzala domů, aby jsi mi je dělala :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mám to úplně stejně. Dřív byly pro mě snídaně nutným pravidlem, nijak jsem si je neužívala, prostě namazala chleba máslem a šla jsem. Ale teď jsem schopná vstát i o půlhodinu dřív, abych vše řádně uchystala a užila se snídání :)
    Jinak pěkné je máš! Já obvykle snídám obdobně, ovesné kaše, jogurt s ovocem, vločkami, müsli, když se člověku moc chce, tak nějaké placky, lívanečky :) Snídani naslano jsem neměla ani nepamatuju a vůbec mi nechybí!!

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Zrovna jsem na Vás přišla, díky jinému blogu, který Vás sdílel a jste opravdu super.! Něco podobného celkem hledám!.:)
    P.S.: Vím, že je sobota ale všechno nejlepší Teri!.:)

    http://www.letsspeakwithchrisdoke.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Není nic horšího než snídaně na slano! :DD Ovesná kaše je nejlepší :3 Nechápu, jak ji můžeš jíst jen 1x týdne O.o

    OdpovědětVymazat
  5. Moje nejoblíbenější jídlo na snídani je ovesná kaše nebo lívance. Prosím, pojď mi vařit :D

    Life by Peggy

    OdpovědětVymazat
  6. Ja väčšinou neraňajkujem pretože nemám čas, a ani mi to na ráno nechutí...Ale tvoje raňajky vypadajú každopádne veľmi dobre takže ti držím palce aby si sa v takýchto dobrotách udržala <3
    Dijoun&Klaudi

    OdpovědětVymazat
  7. Takovéto články jsou pro mě vždy peklo, z těch úžasných snídaní se mi sbíhají sliny! :3

    carolinegrey.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Ke komentáři u mě: to je maličkost :3 jo, že :/ jsme chudinky.

    OdpovědětVymazat

Za každý Váš komentář jsme moc rády! :)