pondělí 9. února 2015

10 tipů na SNÍDANĚ

Ahoj:)
Dělala jsem si zrovna snídani a napadlo mě napsat článek s mými tipy na snídaně. Jestli vám už dochází nápady a nechcete jíst stále dokola to samé, inspirujte se mými snídaněmi. :)

1. ovesná kaše
ovesno-rýžová kaše s banánem, domácí nutellou a černým + červeným rybízem
Kdo by neznal ovesnou kaši? Jasně, možná už je to trochu klišé, ale tato mňamka mi asi nikdy nepřestane chutnat. Mám ráda, že si do ní můžu dát cokoliv a vždy chutná jinak. Dělám si ji nejčastěji v týdnu a střídám to s tipem č. 2.
2. overnight oats
s banánem, skořicí a mandlovým máslem :3
Naprosto jednoduchá a přitom dobrá snídaně. Vločky si namočím do vody a nechám přes noc v ledničce. Ráno dám do mikrovlnky, promíchám a přidám nakrájené ovoce.
3. müsli s jogurtem a ovocem
Tato snídaně je ještě jednodušší. Stačí do misky nasypat müsli/granolu, přidat jogurt a nakrájené ovoce. Já si müsli v krabici moc nekupuji, ale dělám si doma vlastní. Smíchám ovesné vločky s oříšky, kousky čokolády a popřípadě přidám sušené ovoce, které mi chutná. V kupovaných je většinou přidaný cukr, nebo je to směs, ve které mi něco nechutná.
4. ovocné smoothie
smoothie z banánu a rybízu (možná ještě něčeho, ale už si to moc nepamatuji:()
Ovocné smoothie si dělám většinou o víkendu, protože je po jeho přípravě trošku nepořádek v kuchyni. Je to ale výborný nakopávač. Nejradši mám smoothie z banánu a lesních plodů.
5. vajíčka
zkoušela jsem vajíčka v paprice a tohle z toho vzešlo :D
A teď něco pro milovníky slaných snídaní. Jelikož jsem já zvyklá na sladké snídaně, slanou si dělám jen zřídka. Ale určitě je tu někdo, kdo sladké snídaně nemusí, proto vajíčka jsou dobrá volba.
6. mugcake
banánový mugcake s oříšky, banánem a datlovým sirupem
Známý mugcake, jednu dobu byl docela populární a všichni si ho museli udělat. Když se mi chce s ním dělat a mám na něj chuť, pak mám nejradši banánový (recept ZDE).

7. lívance
jogurtové/banánové lívance s jogurtem, banánem, rybízem a hořkou čokoládou
Jsem milovník lívancí, jednu dobu jsem si je byla schopná dělat pořád, když ne na snídani, tak aspoň odpoledne po škole. Dělávám si nejjednodušší variantu a tou je banán, 2 vejce a vločky. Dříve jsem si dělala jen z banánu a vejcí, ale vzniklé lívance nebyly tak hezké a trhaly se mi. Receptů na lívance je nespočet (i na tomto blogu jich máme celkem dost) a ozdobit je můžete čímkoliv a vždy budou chutnat dobře!
8. vafle
banánové vafle s banánem, rybízem a agávovým sirupem :3 největší mňamka
Vždycky jsem záviděla těm, kteří doma měli vaflovač a mohli si dělat domácí vafle. Na narozeniny jsem vaflovač dostala a nyní už si je můžu dělat taky. A je to fakt mňamka!
9. opečený toust s avokádem
Další volba slané snídaně. Toust s avokádem je velká mňamka, ale chce to něčím dochutit/okořenit. Samotné avokádo nemá výraznou chuť.
10. opečené tousty s domácí nutellou/oříškovým máslem a banánem
A další rychlovkou jsou opečené tousty s domácí nutellou (recept ZDE) nebo s jakýmkoli oříškovým máslem a navrch plátky banánu. Kdo nezkusil, musí to napravit, zamilujete si to. :)

A co nejčastěji snídáte vy? :)

7 komentářů:

  1. Všechno znám a všechno je super!! :) ale nejvíc kaše a lívance! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju za inspiraci. :) Já snídala z toho vesměs všechno kromě smoothie a mugcaku. Nejradši mám momentálně asi kaši klasickou a overnightoats. :) Jako doplněk si k nim ale dávám ještě ty tousty s PB a marmeládou, jedna ovesná je přece k snídani na mě málo. :D

    roxyshealthyland.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Omgg, ta poslední fotkaa :3
    Jenom bych ty banány ještě zasypala skořicí, hřeb snídaně :3 :D

    OdpovědětVymazat
  4. overnight oats! musím zkusit, úplně jsem na ně zapomněla :D
    a jinak mě vše láká ale kromě ovesné kaše na většinu z toho nemám vybavení .(

    OdpovědětVymazat
  5. Skvelá inšpirácia!!! Už mám úplne jasno v tom, čo budem zajtra raňajkovať... :-)
    The city of fashion

    OdpovědětVymazat
  6. Číslo šest mě opravdu dostalo.. recept neznám, ale určitě to musím vyzkoušet :)
    Ostatní snídaně znám a dělám si je na střídačku,i když je jasné, že ovesná vede. Ale, aby se mi neomrzela občas si dám i tu slanou snídani :)

    OdpovědětVymazat
  7. Spoustu z nich ani neznám a ráda vyzkouším, děkuju za tipy! :)

    http://assecondmoments.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Za každý Váš komentář jsme moc rády! :)