úterý 13. ledna 2015

Zdravý HAUL #1

Ahoj, v poslední době místo kosmetiky a oblečení nakupuju hlavně jídlo :D A když už nakupuju oblečení, tak hlavně sportovní :) Chtěla bych vám ukázat to, co kupuju docela pravidelně a moc mi to chutná :)

1. Sojové mléko

Normální mléko jsem nikdy nijak extra nepila, protože mi smrdí a vůbec nechutná. Ale do sojového mléka jsem se opravdu zamilovala. Nahrazuji jím mléko normální i například v ovesných palačinkách a dalších receptech. Dávám si ho každé ráno cca 250 ml. Vyzkoušela jsem už asi 3 značky a můžete se také těšit v nejbližších dnech na srovnání těchto mlék :) Tam se můžete také těšit na větší rozebrání složení a vlastností sojového mléka :)




2. Alpro jogurty

Tyto sojové jogurty jsem si také hodně oblíbila, ale nekupuju je tak často. Dávám si je většinou na snídani nebo svačinu a přidám většinou ještě nějaké sušené/čerstvé ovoce nebo oříšky. Ráda mám hlavně vanilkové :)


3. Dobrá vláknina

Snažím se naplňovat můj doporučený denní příjem vlákniny. Možná ani nevíte jak je důležitá, ale vláknina velmi pomáhá při hubnutí - zvětšuje objem stravy v žaludku - přivolává pocit nasycení, snižuje cholesterol, pomáhá při trávení - váže na sebe toxické látky, které při trávení vznikají a má protirakovinotvorné účinky. Tyto cereálie jsem si tak oblíbila nejen kvůli těmto výhodám, ale hlavně kvůli tomu že mi moc chutná :)

Doporučená denní dávka je 30 g (což je jeden sáček). V tomto množství je asi 7 g vlákniny (1/3 denní dávky), 3 g bílkovin, 1 g tuku a 6 g cukrů. Energetická hodnota je asi 110 kcal. Cereálie v mléce vydrží dlouho nerozpuštěné, takže jsou hodně dlouho křupavé. Má také nízký glykemický index - pocit hladu se dostaví později.

Často ještě přidávám sušený nebo čerstvý banán a posypávám kokosem :)






4. Sušenky - Petr Havlíček  

Přece jen mě to mlsání někdy taky přepadne, a tak jsem se rozhodla vyzkoušet tyto sušenky. V balení je 6 kusů, každý zabalený jednotlivě a balení stojí 28 Kč. Skládají se z celozrnné pšeničné mouky a z normální pšeničné mouky, pak tam je třtinový cukr, vejce, 10 % ořechů a další menší složky. Chuťově jsou moc dobré, ale nejradši bych snědla celé balení. Vždy mám chuť na další a další, takže proto si tyto sušenky radši moc často nekupuji.




5.Sportovní podprsenka HM


Kolem sportovní kolekce v HM jsem dlouho chodila a docela se mi líbila. Pak jsem ještě slyšela kladné recenze a rozhodla jsem se, že si koupím sportovní podprsenku. Nikdy jich není dost. Vybrala jsem si šedo-růžovou. Je mírně vycpaná, což ale vůbec nejde cítit, dodává to jen hezký tvar :) Na těle je příjemné, nikde neřeže ani nekouše. Stála kolem 300 Kč. Jsem s ní moc spokojená :)




Co je ve vašem pravidelném nákupu? Chutnají vám sojové výrobky? Dejte mi vědět do komentářů :)

12 komentářů:

  1. Krom těch sušenek kupuji stejné výrobky a jsou super. Podprsenka vypadá dobře. Já mám většinou Nike, nebo Adidas sportovní podprsenky a jsem s nimi moc spokojená. Děkuji za tip na sušenky určitě je ochutnám.

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám sójové výrobky moc ráda :) Ty Alpro jogurty a dobrou vlákninu kupuju taky :) ChickFlickCherryBlog

    OdpovědětVymazat
  3. Sportovní podprsenka mě zaujala nejvíce, je hodně pěkná:)
    difdirections.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Ty první dvě věci být tebou nekonzumuji - viz o tom např. zde: http://www.margit.cz/soja-prospiva-skodi/
    zdravé to není..bohužel..i když se to tak tváří

    OdpovědětVymazat
  5. Všechno jsem už zkusila (kromě podprsenky, to musím dohnat :D) a mám velmi v oblibě, nejvíc teda dezerty od Alpra (i když mi skrz složení nepříjdou moc zdravé :(() snažím se sojové výrobky omezovat, ale ne vždycky se to podaří (#stay tofu závislák :D)

    OdpovědětVymazat
  6. O Alpro jogurtoch som toho počula naozaj veľa ale nikdy som ich nemala. Veľmi ma láka vanilkový :)
    http://www.christiesfood.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  7. Tie alpro jogurty vyzerajú veľmi chutne :)
    http://martinaobrien.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  8. Ty sušenky od Havlíčka mám taky strašně ráda :) A sportovní podprsenku si taky už musím koupit :D

    OdpovědětVymazat
  9. Sojové mléko mám moc ráda, ale ještě víc mi chutná rýžové nebo mandlové :))

    OdpovědětVymazat
  10. Terka: To mě vůbec nepřekvapuje, že nás napadl stejný typ článku! :D
    Máte pravdu, ale mrzí mě to no. Přece jen jsem ho chtěla mít takový více osobnější a už to nejde..:/
    Jinak pěkný nákupy! většinu věcí mám taky moc ráda :)

    OdpovědětVymazat
  11. Jsem moc potěšená tím, že si mohu přečíst takový článek o cvičení :) Myslíš, že by ta podprsenka udržela i prsa po tomto zákroku a dalo by se s ní normálně cvičit nebo je lepší sáhnout po nějaké více vyztužené? Děkuji a přeji krásný den!

    OdpovědětVymazat

Za každý Váš komentář jsme moc rády! :)