pondělí 5. ledna 2015

Oblíbené potraviny

Ahoj :)
Dnes tu mám pro vás novou rubriku a tou budou oblíbené potraviny. Jestli si pamatujete, psala jsem podobný typ článku, ale byli to oblíbenci za určitý měsíc. Tato rubrika nebude pravidelně každý měsíc. Oblíbence za určitý měsíc už psát nebudu, nahradím je tímto, protože nechci, abyste přišli o takovéto články. Dneska vám ukážu oblíbené potraviny, které jím/piju už nějakou tu dobu a staly se součástí mého života. Haha :D

1. hořká čokoláda
Hořkou čokoládu už pravidelně kupujeme něco přes rok a moc mi chutná. Kupujeme 70% a výš. Nejvíce mi chutná kolem 80 %, ale třeba 90 % už je na mě moc. Miluju ji v ranní ovesné kaši.
2. vločky
Jak všichni víte, mám ráda ovesné kaše a ovesná kaše by nebyla bez vloček. Vločky kupujeme nejčastěji v Lidlu a vyhovují mi.
3. sojové mléko
Sojové mléko je věc, kterou kupujeme asi od srpna tohoto roku. Chuťově je lepší než obyčejné kravské, i když kvalitou to asi není o moc lepší. Je docela drahé, proto ho nekupujeme až tak často, ale třeba 1-2x za měsíc.
4. arašídové máslo
Arašídové máslo se u nás opravdu neztratí. Také kupujeme už dlouhou dobu. Nejvíce mi asi chutná z Marks and Spencera, ale vyzkoušela jsem jich už mnoho. Např. z Lidlu, Kauflandu, Tesca atd. Napište mi do komentářů, jestli byste chtěli nějaké srovnání arašídových másel.

5. selský jogurt
Jiné než selské jogurty už ani nekupujeme. Složením a chutí nám vyhovují nejvíce.
6. skořice
Skořici nejvíc miluju v ovesné kaši, s jablky, na lívancích, zkrátka skoro na všem. Dodá jídlu lepší chuť a četla jsem, že dokonce i napomáhá spalování.
7. kokosový olej
Když máme kokosový olej doma, tak nesmažíme na ničem jiném. Já se teda snažím smažená jídla moc nejíst, ale když si dělám např. lívance nebo omeletu, tak vždy použiji kokosový olej. I to jídlo pak po něm trošku chutná, ale já kokos zbožňuju, takže mi to nevadí. Kupujeme z dmka BIO panenský za studena lisovaný, takže je docela drahý.

Jaké jsou vaše oblíbené potraviny? Shodujete se v něčem se mnou? :)

6 komentářů:

  1. taky už musím někdy vyzkoušet to arašídové máslo! <3

    OdpovědětVymazat
  2. Máme všechno stejné až na kokosový olej, ten já nevlastním. A selský jogurt taktéž nekupuji:D Kupuji si ten klasický od Olmy a nebo Pilos :) Pro mě je teda 70% kakaa strop! :D Když to má 70% a víš, tak jedině do kašičky! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Arašídové máslo top top top :3
    Kokosový olejíček top top top :D
    A všechno ostatní jen top :D Kromě toho sojového mléka, to jsem ještě nezkoušela:) A jogurtu, protože je jíst nemůžu (ach ouvej)

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Arašídové máslo z M&S miluju a kupuji ho pravidelně. Teď jsem si tam koupila i kešu máslo za cca 78 ,- a je taky moc dobré :)

    OdpovědětVymazat
  5. taku čokoladu mam aj ja velmi rada, len som citala ze svet asi pride o cokoladu lebo kakaovniky nestihaju produkovat, hadam sa im to podari vyriesit, na kokosovom oleji som teda este si neprazila nic ale zaujima ma to ako to chuti,este tie lievance v pohode ale prazenicou som si neni az tak ista:))

    OdpovědětVymazat

Za každý Váš komentář jsme moc rády! :)