sobota 13. prosince 2014

ZDRAVÝ OBĚD: Bramboráky

Bramboráky mám moc ráda, ale do zdravé stravy moc nepatří. Proto jsem se rozhodla si je trochu vylepšit a udělat je zdravější. Samozřejmě to není vhodné jako oběd na každý den, ale spíš tak trošku za odměnu.

Co budeme potřebovat?


  • 0,5 kg brambor
  • vejce
  • hladká mouka 
  • sůl, pepř, majoránka 











Brambory oškrábeme a nastrouháme na hrubo. Vymačkáme z nich přebytečnou vodu a přidáme vejce. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a vše zamícháme. Přidáme trošku hladké mouky, aby konzistence byla středně hustá. Vložíme na plech s pečícím papírem a pečeme cca 35 minut na 230 °C. 

9 komentářů:

  1. Vypadá to dobře! já mám ráda cuketový bramboráky!

    OdpovědětVymazat
  2. vypadá chutně a asi i zdravě:)
    https://difdirections.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  3. jéé, super varianta!:) znám je úplně jinak

    OdpovědětVymazat
  4. Bramboráky mám hrozně ráda. Ty pečené jsem zkoušela zatím asi jen jednou, ale ráda si je zopakuji :))

    http://kuchtimeslaskou.blog.cz/

    OdpovědětVymazat

Za každý Váš komentář jsme moc rády! :)