čtvrtek 6. listopadu 2014

"PAN PREZIDENT?"

Události posledních dnů mě celkem naštvaly. Zvolení Miloše Zemana prezidentem se mi již od začátku moc nelíbilo. Volit ale nemůžu, takže s tím nic neudělám. Můžu pouze diskutovat.

Určitě všichni víte, o čem se chci bavit. Ano, o projevu Miloše Zemana.

Prezident nemá skoro žádnou funkci. Skoro nic nezmění a jeho jediná funkce je reprezentovat. Nikoliv upozorňovat.

Když už nic nezmění, proč dělá ostudu? Když neumí anglicky, proč se o to pokouší?



Když jsem byla malá, říkala jsem si, že jednou budu prezidentka. Byl to pro mě takový vzor. Když si představím, že pro někoho bude takový vzor Zeman, děsím se. Obtloustlý muž, v pomačkané flanelové košili a z úst mu vychází slova, která nechci psát ani sem. Když už neumí anglicky, proč nemá tlumočníka? Nemyslím si, že by na Hradě byli tak chudí. Jeho překlad a výslovnost spojení "Pussy Riot" je totálně mimo.

Za rok jeho prezidentské činnosti udělal tolik skandálů, že by se žádná hvězda nemusela stydět. Jeho skandály jsou proslulé i v zahraničí, což se ne každému podaří.

O předávání cen se nebudu raději zmiňovat.

Podle mě by měl pouze reprezentovat a neplést se do ostatních věcí. Nejde mu ani jedna věc.

Co si o tom myslíte vy?

2 komentáře:

  1. Řeknu to takhle, já bych ho nevolila. Na jeho projevy se radši ani nedívám, stačilo mi jich vidět pár a mám vystaráno na celej život. Jenže ono při volbách nějak nebylo ani z čeho vybírat. A když se pak rozhodovalo mezi Zemanem a Schwarzenbergem (teď nevím, jestli jsem to napsala dobře :D), tak lidi většinou volali Zemana, protože radši budou mít prezidenta, co pije, než prezidenta, co huhňá a usíná. Tak nevím, co je lepší :/

    http://kuchtimeslaskou.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To s tebou souhlasím, jedno lepší než druhý. Ale to stejně Zemanovo chování neomlouvá...

      Vymazat

Za každý Váš komentář jsme moc rády! :)