úterý 7. října 2014

Jak správě běhat

Ahoj, dnes jsem si pro vás připravil téma "Jak správně běhat".

Zprvu bych začal tím, jak správně dýchat.

 Na toto téma je spoustu teorií a spousta diskuzí. V podstatě mají všichni pravdu. Někdo radí. Jednou velký výdech 2x nádech a dokola. Někdo zase nadechovat a vydechovat normálně. Atd. Já osobně jsem zastánce hlubokého nádechu a maximálního výdechu. Ale záleží na každém, jak mu to je přirozenější.





Další částí je. Jak správně došlapávat. 

Přes paty ? Nebo přes špičky ? Záleží co chcete běhat, jestli dlouhé nebo krátké tratě. Každopádně pro dlouhé vytrvalostí tratě je daleko vhodnější přes paty a na nohu došlapávat jak na kolébku. Takto běhají maratonoví běžci.

Co s rukama? 

To myslím že každý ví, hlavně s nimi neházet jak nějakej šašek. Ruce by měly s tělem spolupracovat. Pohybovat se poboku těla. Sevřené v pravém úhlu.

To je pro dnešek všechno.Vzhledem k tomu že tento blog je především pro slečny. Tak asi nemá moc cenu abych sčímkoliv pokračoval. Občas se tu ale zjevím. Děkuji těm, kteří si moje články dočetly do konce

5 komentářů:

  1. Super tipy, díky, už jsem párkrát běhat byla, ale vždycky jsem přestala. Teď mám ale velkou motivaci, tak chci běhat pravidelně :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  2. Skúsim to s tými nohami, lebo keď ma nezačne pichať v boku tak ma začnú bolieť nohy :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám radu, aby tě nezačalo píchat v boku tak dýchej hluboce do břicha, aby jsi pohybovala bránicí, která za tohle může.. Anonymní běžec..

      Vymazat
  3. Rád bych upozornil že to není zcela pravda, poněvadž přirozený nášlap je přes špičku, a maratonci také tak běhají, navíc nášlap přes patu se vyvinul až s příchodem novějších bot, které tlumily dopad nohy, a tím dovolily došlapovat přes patu. A proto bych si dovolil Paula opravit a říci : Běhejte přes špičky , je to zdravější ... Anonymní běžec ..

    OdpovědětVymazat
  4. Přesně s tou správnou technikou běhání mám bohužel problém. Je ale hrozně těžké se to naučit. Právě začátkem tohoto roku jsem zkoušela chodit pravidelně běhat, ale bohužel jsem si udělala něco s kotníkem a pak jsem se na to vykašlala. Zjistila jsem, že co se sportu týče, tak mi stejně více vyhovuje plavání. Máme navíc doma celkem velký plastový bazén, takže díky tomu můžu chodit plavat téměř kdykoliv.

    OdpovědětVymazat

Za každý Váš komentář jsme moc rády! :)