čtvrtek 2. října 2014

Jak odolávat nemoci

Ahoj, dnes pro vás mám článek, který určitě některé z vás potěší. Jelikož se právě nacházíme v dost divném období, kdy ráno je zima a odpoledne docela velké teplo, dost lidí je nemocných. Ráno podcení oblečení, aby se odpoledne nepotili. A nemoc je tu. Já vám dnes dám pár základních tipů, které by vám měly pomoct. I když je většina uplně jasných, ne každý to dodržuje.

1. Nepodceňte teplotu

I když je v předpovědi, že odpoledne mají být vedra, ráno se určitě oblečte. Zvolte víc vrstev, abyste je v případě vedra lehce odstranili. Ranní mrznutí na autobusové zastávce určitě není příliš dobré.

2. Sauny

Sauny pomáhají vaší imunitě, a tak je dobré, občas nějakou navštívit. Ne každému je to ale příjemné. Ale určitě je to dobré :)



3. Hodně ovoce a zeleniny

Určitě neopomíjejte také dobrou stravu. Vitamíny z ovoce a zeleniny jsou důležité a pomůžou vám odolávat bacilům. Na lepší  odolávání nemoci také pomáhá občas si vymačkat půlku citronu a vypít ji. Nepřežeňte to ale, abyste si nepodráždili žaludek.

4. Čaje

Vhodný je zázvorový čaj, na který máte recept zde. Když si ho občas dáte, ničemu to neuškodí :) Je dobré tělo zahřívat, když přijdete z chladu.

5. Nedělejte blbosti

Tento bod je asi jasný, ale přesto si někteří nedají říct. Jít večer v 5 stupních běhat na 90 % nedopadne dobře.

Doufám, že vám tento článek byl aspoň trochu užitečný a na některé body si během dne vzpomenete :)

1 komentář:

  1. saunu miluji, hrozně dlouho už jsem tam nebyla, tak to musím brzy napravit! :)

    OdpovědětVymazat

Za každý Váš komentář jsme moc rády! :)