pátek 5. září 2014

Co používám na vlasy - my hair care routine

Ahoj, dnes mám pro vás jiný typ článku a bude to moje péče o vlasy.


Začnu nejdříve tím, jaké vlasy mám a jaké jsem je kdy měla. Potom vám ukážu produkty, které používám.

Teď mám vlasy takové, jaké vidíte na obrázku (jsou mírně navlněné pomocí kónické kulmy).
Moje přírodní barva je světle až středně hnědá (v létě světle hnědá a v zimě středně hnědá). Na vlasech jsem nikdy neměla barvu/melír/barevný šampon atd.
Nemám vlasy ani jemné ani tvrdé. Takový střed.
Umývám si je většinou 3. den, někdy 2. a někdy i 4. Vždy se mi začnou mastit u hlavy a konečky jsou pak sušší.
Co se týče vnitřní výživy, vyzkoušela jsem z tabletek Panthenol, Nutrition Capillaire od JUST, a teď beru tabletky z dm (Haar Vital Komplex).

V dětství jsem byla stříhána na ježka nebo jsem měla krátké mikádo. Delší vlasy jsem měla až v 5. třídě.
Od 5. třídy jsem je měla teda delší a to asi nějak po lopatky. Někdy v 9. třídě jsem se rozhodla, že si je nechám narůst delší než jen po lopatky, tak od té doby (2 roky) si je nechávám narůst. Hodněkrát jsem přemýšlela, že se zase nechám ostříhat, ale nějak k tomu zatím nedošlo.
V dětství jsem měla ofinu střiženou vždy dorovna nad obočí. Pak jsem měla dlouhé ofiny, potom jsem se rozhodla si ji zas nechat ustřihnout krátkou, a teď ji mám zase delší. S hustotou vlasů jsem neměla problém až do nějaké 6.-7. třídy, kdy mi začly pubertou hodně padat. Teď se to docela ustálilo a padají tak normálně.

To by bylo asi vše k mým vlasům, teď už vám ukážu věci, které na vlasy patlám. :D
Momentální sbírka šamponů, které používám. Vždy to střídám. Panthenol nemám zatím ozkoušený, protože je nový, ale ty ostatní jsou fajn.

Balzámy/kondicionéry. Oba už dodělávám. Ten od Gliss Kuru je nabušen silikonama, ale vlasy jsou po něm lesklé. Ten od Alverde mi přijde, že nic moc s vlasy nedělá.
Olejíčky/pooplachová péče. Všechny jsou fajn, nejvíce se mi ale zamlouvá ten od Avonu.
Ochrana před teplem. Fén, žehličku a kulmu používám jen občas, takže tento sprej zas tak moc nepoužívám.
Suché šampony. Každá blogerka a youtuberka by řekla, že suchý šampon od Batiste je ten nejlepší a já musím také souhlasit. Ale ten od Schaumy není nějaký propadák.
Tužidlo a lak na vlasy. Používám velmi zřídka.
Pudr do vlasů na objem a sprej na vytvoření beach-looku. Ten pudr mi udělá objem tak na půl hodiny a to ho tam musím dát opravdu hodně. Vlasy jsou po něm ale celé zaleptané, takové zacuchané a pak stejně splihnou. Ten sprej taky není nic moc, vlasy sice vypadají tak plážově, ale žádné vlny nevytvoří, jenom ty vlasy zacuchá a zmatní.

To by bylo vše, co na vlasy požívám a jak se o ně starám. :)


11 komentářů:

  1. Máš krásné vlasy a určitě si je nenech nijak zásadně zkrátit ;) Chodíš na pravidelné zastříhávání? Mně se totiž strašně třepí vlasy a kadeřnice mi vždycky ustřihne tak 5 cm, což nechci, protože si je chci taky nechat dorůst :D Nemáš třeba nějaké tipy na rychlý růst vlasů? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji moc :) jj chodím je pravidelně zastřihávat, většinou po 4-5 měsících, někdy i po půl roce, protože dřív než za tu dobu se mi netřepí, ale pak už je to potřeba..ale teď budu muset po 4 měsících jít, protože mám víc roztřepené konečky...a s tím růstem ti asi nepomohu, protože mě samotné roste max 1 cm za měsíc (čím je mám delší, tím mi rostou pomaleji, se mi zdá), ale můžeš zkusit ten šampon od Vichy (viz fotka), ten by měl dopomáhat růstu a zdá se mi, že to i dělá, ale nemůžu stoprocetně potvrdit, protože to není nějaký velký nárůst vlasů, ale spíš trošičku urychlí růst (jinak zkoušela jsem na podporu růstu nějaké masky a zábaly, ale nic mi nepomáhalo, snad možná jen dopomohla růstu nějaká vnitřní výživa)

      Vymazat
  2. Náádherné vlasy. :) Jinak z tohodle jsem používala akorát Panthenol šampon + od Alverde šampon (ne kondicionér), a oba jsou fajn :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vlasy máš moc krásné, z fotky úplně čiší ty zdravé vlasy :). Z Tvých produktů jsem zkoušela suchý šampon batiste, bezoplachová péče od Glisskuru, šampon Timotei a lak od Taftu.
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. krasne vlasky mas <3

    www.natinstablog.com

    OdpovědětVymazat
  5. ahoj, kde sa dá zohnať ten batiste? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) v drogeriích Douglas - malé nebo velké balení ;)

      Vymazat
  6. Aj ja mám veľmi rada olejček od Avonu, zatiaľ som lepší nenašla, aj keď Balea vonia krásne, ale efektom sa Avonu nevyrovná. A ten čierny Gliss Kur mám rada pre jeho vôňu, ale pre moje vlasy to nie je nič extra, ťažko sa mi do nich nanáša, je dosť hutný.
    Bianka

    OdpovědětVymazat

Za každý Váš komentář jsme moc rády! :)