čtvrtek 14. srpna 2014

TRAVEL TAG



Ahoj, dnes pro vás mám TAG, který je zaměřený na cestování. Z tohoto tagu se toho o mě dozvíte zase trochu víc, tak doufám, že si ho užijete.V sobotu vyrážím na dovolenou, proto si myslím, že je docela vhodná příležitost k uveřejnění tohoto tagu. Můžeme se rovnou vrhnout na to.

1. Jaká je tvoje nejoblíbenější země?

Tohle je velmi těžká otázka, protože nerada vybírám jen jednu. Líbilo se mi ve spoustě zemí, ale vezmu to podle toho, kde bych chtěla strávit delší dobu. To je pro mě nejspíš Francie, tedy Paříž. Paříž je naprosto okouzlující město, které je pro mě jako souzené. Nerada někam spěchám, ráda si užívám klidu v kavárnách, ráda jen tak pozoruju lidi na ulicích a v parcích. Miluju pikniky, makronky, francouzské muže a módu. Život tady bych si určitě užívala. Jediný problém je jazyk. Ráda se do Paříže vracím a obdivuju její krásy.



2. Preferuješ zimu nebo léto?

Určitě léto. Nerada chodím navlečená, protože pak vypadám jak balík. Stejně mi je pořád zima, takže několik vrstev stejně nepomáhá. Zima by mi stačila jen 2 týdny. 1 týden na horách a druhý na stavění sněhuláka a bruslení s přáteli :D

3. Jaká je tvoje vysněná destinace?

Tak těch je snad milion. Kdybych to vše měla vyjmenovat, budu to psát ještě do zítřka. Vyberu jen ty největší. Mám ráda exotiku takže asi Kostarika, Kuba. Také Brazílie, Argentina a ráda bych se podívala do chudých oblastí Afriky.


4. Kolik zemí jsi už navštívila?

Asi 15.

5. Kam by ses podívala ještě jednou?

Všude!! :D Miluju cestování a vůbec mi nevadí jezdit na stejná místa, ale nejradši bych se ještě jednou podívala do Belgie, protože si to odtud moc nepamatuju.

6. Na který zážitek nikdy nezapomeneš? 

Tak těch je několik :D


  • když jsem navigovala a místo k Tower Bridge jsme došli do psychologické poradny pro homosexuály 
  • když sem na sebe na letišti rvala oblečení, aby moje příruční zavazadlo odpovídalo rozměrům a váze
  • když mi nechutnej černoch obvazoval ruku provázkem a stále opakoval "hakuna matata" ://
  • když jsme objely celé město a stále byl náš hotel v nedohlednu, milý autobusák nás odvezl přímo k bráně hotelu
  • když jsme 2 hodiny hledaly ulici, ve které měly být úžasné luxusní restaurace a v ulici bylo pár rozmlácených výloh (hlady jsme umíraly, a tak jsme vešly do nejbližší restaurace)
7.  Ztratila ses někdy na cestě?

Ehm..řekla bych, že to je takové naše pravidlo :D Ztratíme se vždycky a všude. Nerada se ptám kolemjdoucích a cestu si chci najít sama. To je možná ten důvod, proč mám vždy zpoždění.

8. Co ti nesmí chybět na cestě?

Mobil a nabíječka! Při poslední cestě jsem si zapomněla nabíječku a myslela jsem že umřu. Neustále chci něco fotit a někdy zrcadlovka není moc vhodná (kelímek Starbucks). Korektor (na mé kruhy pod očima). A jinak mě nic nenapadá. Léky na bolest neberu, takže to ne. 

9. Jaká je tvoje nejoblíbenější forma dopravy?

Určitě letadlo. Na kratší cesty i auto, ale letadlo vyhrává. Nikdy bych nejela na dovolenou autobusem. Je to hrozně nepohodlný a nudný :D A ještě k tomu s nějakým průvodcem, miluju cestování na vlastní pěst. 

To je z travel tagu všechno, doufám, že sem vám líbil :) Pokud máte taky nějaké vtipné zážitky z cest, určitě se s námi podělte v komentářích :)

1 komentář:

Za každý Váš komentář jsme moc rády! :)