úterý 29. července 2014

Jillian Michaels - 30 Days Shred + mé dojmy

Včera jsme začaly s 30 denním programem od Jillian Michaels - 30 Days Shred. Program se skládá ze tří levelů, které trvají přibližně 20 minut. Každý level by se měl cvičit 10 dní, ale každý si to samozřejmě může přizpůsobit svým potřebám. V každém levelu se začíná protažením celého těla, pak následují 3 části - síla (3 minuty), cardio (2 minuty) a břicho (1 minuta), které se 3 krát opakují, pokaždé s jinými cviky. Na konci levelu je opět protažení.

Tento program je velmi účinný. Způsob tréninku 3-2-1 má za úkol rychle spálit tuky a zároveň zapojovat co největší množství svalů. Výsledků si můžete všimnout již po pár dnech. Samozřejmě je nutné upravit i jídelníček. Jillian má po boku 2 slečny, které ukazují lehčí a těžší verzi každého cviku, takže to zvládne opravdu každý. Žádné výmluvy zde neexistují! Žádné zítra, dnes! Nikdy není pozdě začít. Myslím si, že 20 minut denně si najde každá z nás. Jediné co budete potřebovat jsou dvě činky :)

A moje dojmy?                                                                                                                                                              
Tento program jsem cvičila už několikrát, ale celý jsem ho dokončila jen jednou. S výsledky jsem vždy byla velmi spokojena, i po docvičení jen dvou levelů. Velmi se mi líbí Jillianin přístup, vždy mě vyhecuje k tomu, abych pořádně zabrala a nezastavovala se. Také mám ráda dvě verze cviků, když už nemůžu, zvolím tu lehčí. Vím, že když se zastavím, bude těžké zase se přimět vrátit do tempa.

Jak jsem již říkala, program sem cvičila několikrát, ale stejně jsem se u něj zapotila. První kapičky potu se dostavily už při 2. části. Nesnáším cviky v poslední části v síle. Snad mi to do konce prvního levelu půjde lépe. Nejtěžší je pro mě hned první posilování - kliky a squaty s činkami. Při druhé sérii mi už ruce odpadají, protože je mám  hrozně slabé :D Je dobře, že tato část je hned na začátku, aspoň ji mám rychle za sebou. Nemám ráda jumping jacks, vždy se u nich hrozně vyčerpám a bolí mě z nich i záda. Doufám a věřím, že mi to postupně půjde lépe a lépe.

Dobu každého levelu si nejspíše zkrátím na 7 dní, abych stihla docvičit před dovolenou. Znám už slova Jillian nazpaměť, tak se také trochu bojím, že bych to 10 dní nevydržela. Těším se na výsledky! Pokud by se k nám někdo chtěl připojit, určitě neváhejte a své výsledky a pocity sdílejte do komentářů :)

Jillian Michaels - 30 Days Shred level 1

3 komentáře:

  1. O tomhle jsem už hoodně slyšela a snad jen samou chválu. :) ale sama si raději dám do těla bez toho, aby mi někdo takhle přesně předcvičoval. A když, tak jedině poledance :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každému samozřejmě vyhovuje jiný způsob tréninku :) Já mám ráda, když mi někdo předcvičuje. Udržuje mě v tempu, sama bych to asi v půlce vzdala.

      Vymazat
  2. Holky, máte super blog, líbí se mi hlavně proto, že je zaměřený jak tématem, tak i články jako můj :D
    Tady moje shrnutí na 30 days shred :) http://myfitbook.blogspot.cz/2014/07/jillian-michaels-30-days-shred.html

    OdpovědětVymazat

Za každý Váš komentář jsme moc rády! :)